"Unele dificultati de natura politica par sa se disipeze si putem sa vedem din nou", a declarat Mestrallet, facand aluzie la decizia Turciei de a ridicat vetoul impus. "Este un proiect foarte complex", a nuantat el, arata NewsIn.

"Nabucco este un concept, nu este un proiect cu un cost, un traseu si surse de aprovizionare precise", a subliniat Mestrallet.

GD Suez a incercat sa se alature Nabucco la inceputul anului 2008, dar grupul s-a lovit de opozitia Turciei, principala tara de tranzit a gazoductului, care a incercat astfel sa protesteze fata de recunoasterea genocidului armean de catre Parlamentul francez. Grupul francez (controlat in proportie de 35% de stat) a amenintat apoi ca se va alatura proiectului concurent South Stream. "Pentru South Stream, problema (unei eventuale investitii - n. red.) nu se pune", a afirmat el.

Grupul francez EDF, concurent al GDF Suez, si grupul rus Gazprom discuta in prezent un acord de cooperare care prevede ca EDF sa controleze cel putin 10% din South Stream.