In jurul orei 10:00 GMT (12:00 ora Romaniei), cursul monedei europene scazuse la 1,4871 dolari, de la 1,4961 dolari la inchiderea sedintei de miercuri.

Fata de yen, euro a scazut la 132,33 yeni, de la 133,68 yeni. Dolarul s-a depreciat, la randul sau, in fata monedei japoneze, de la 89,34 yeni la 88,98 yeni, scrie NewsIn.

Dolarul si-a revenit in contextul in care ivestitorii si-au marcat o parte din profiturile investitiilor riscante, dezamagiti de faptul ca aprecierea monedei europene de miercuri nu a reusit sa treaca de 1,50 dolari. De asemenea, investitorii cauta refugiu in investitiile mai sigure, dupa o serie de date negative din Statele Unite si dupa deprecierea titlurilor asiatice, sustin analistii.

"Motorul pietei valutare ramane piata de capital, actiunile reprezentand la randul lor investitii riscante", a declarat Stuart Bennett, analist in cadrul Calyon.

In prezent, "cifrele negative privind proiectele imobiliare demarate in Statele Unite arata ca revenirea economiei mondiale are inca nevoie de masuri de sustinere", a adaugat Bennett, ceea de afecteaza increderea investitorilor in sustenabilitatea revenirii.