Autoritatile germane sunt gata sa ofere bancilor garantii de 10 miliarde euro pentru a le permite sa acorde mai multe imprumuturi companiilor, relateaza publicatia Spiegel, scrie NewsIn.

Astfel, Berlinul va garanta bancilor creante de 10 miliarde euro, ceea ce le va permite sa genereze noi credite in valoare de circa 100 miliarde euro, intr-un moment in care penuria de lichiditati pune in pericol fragila revenire economica.

Pachetul de finantare oferit de guvern provine din fondul alocat pentru combaterea crizei economice.

Banca centrala a Germaniei, Bundesbank, a avertizat recent ca bancile germane ar putea fi nevoite sa-si deprecieze active de 90 miliarde euro pana la finalul anului viitor, din cauza crizei.

Cel mai mare risc provine din creditele acordate, in conditiile in care companiile sau persoanele fizice au inca mari dificultati sa-si ramburseze imprumuturile, subliniaza Bundesbank, in ultimul sau raport anual legat de stabilitatea sistemului financiar german.

Revenirea din ultima perioada a pietelor financiare si imbunatatirea bilanturilor inregistrata de multe banci, mai ales de Deutsche Bank - cea mai mare banca germana -, nu inseamna ca actuala criza financiara s-a incheiat, a avertizat banca centrala a Germaniei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum vede sefa Discovery angajatii din Romania: "Creativi si ambitiosi"