Cresterea economica a Chinei ar putea atinge 9,5% in 2010, arata estimarile publicate de un organism guvernamental, ce depasesc previziunile deja optimiste realizate de institutiile internationale, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Cea de-a treia economia mondiala ar urma sa beneficieze de o revenire a exporturilor, afectate in 2009 de criza mondiala, estimeaza Zhang Liqun, economist in cadrul centrului de cercetare si dezvoltare al guvernului chinez, citat de cotidianul China Economic Times.

Banca Asiatica pentru Dezvoltare estimeaza ca economia chineza va creste in acest an cu 8,9%, in timp ce Fondul Monetar International (FMI) prevede o crestere de 9%.

In acest an, investitiile din sectorul imobiliar urmeaza sa creasca cu 30-40%, a estimat economistul chinez, intr-un moment in care autoritatile au avertizat asupra posibilitatii aparitiei unei bule imobiliare. Inflatia urmeaza sa ramana sub nivelul de 3%.

Parformantele economiei chineze ar urma sa fie in continuare superioare celor inregistrate de alte mari economii. "In 2010, mediul extern va ramane nefavorabil, insa nu va continua sa se degradeze", a subliniat Zhang.

In 2009, cresterea economiei chineze, ce se bazeaza in principal pe exporturi, a accelerat la 8,9% in al treilea trimestru, dupa 7,9% in al doilea trimestru si 6,1% in primul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Geoană: NATO este cu toate radarele sus contra dezinformarilor venite din Est
Setari Cookie-uri