Guvernul Germaniei si-a imbunatatit prognoza de crestere economica pentru acest an la 1,5%, de la 1,2% anterior, potrivit saptamanalului Der Spiegel, care citeaza raportul economic anual al executivului de la Berlin.

In ceea ce priveste somajul, acesta ar urma sa ramana sub plafonul de 4 milioane in 2010, potrivit raportului, ce urmeaza a fi prezentat in 27 ianuarie de catre ministrul economiei, Rainer Brüderle, informeaza NewsIn.

Principalul factor care va duce la o crestere economica in acest an este cel de baza, tinand cont ca Germania a inregistrat in 2009 cea mai grava recesiune dupa Al Doilea Razboi Mondial, cu o scadere a produsului intern brut (PIB) de 5%.

Totusi, economistii sunt impartiti in prezent in legatura cu amploarea revenirii economiei germane in acest an si cu evolutia pietei muncii, care a rezistat relativ bine in perioada crizei.

Anul trecut, Germania a pierdut pozitia de cel mai mare exportator mondial in favoarea Chinei, insa conteaza pe revenirea exporturilor sale de produse industriale pentru cresterea economica. Totusi, orice majorare a ratei somajului risca sa afecteze consumul intern si, implicit, evolutia PIB, avertizeaza economistii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si