Europa de Est ofera bancilor "cresteri atractive pe termen lung", insa investitorii trebuie sa fie selectivi, avand in vedere revenirea economica inegala a regiunii, se arata intr-un raport al Goldman Sachs, preluat de Bloomberg.
"Tendintele macroeconomice si ale pietelor bancare variaza dramatic in regiune si vor continua sa faca acest lucru pe termen mediu.Credem ca acest context ofera oportunitati, insa cere investitorilor sa fie selectivi", arata sursa citata.

Polonia conduce revenirea economica din Europa de Est, dupa ce a inregistrat in ultimul trimestru cel mai puternic ritm de crestere, sustinut de exporturi si de investitiile private. "Polonia ofera cele mai atractive, iar Tarile Baltice cele mai putin atractive conditii operationale pe termen mediu", arata raportul.

In ceea ce priveste "dinamica pietelor bancare pe termen lung", cele mai bine pozitionate sunt Slovacia, Cehia si Slovenia, in timp ce "Serbia, Letonia si Ucraina sunt cel mai putin atractive".

Economia Letoniei s-a comprimat cu 17,7% in al patrulea trimestru din 2009, iar vanzarile cu amanuntul au scazut cu o treime, in timp ce rata somajului se apropie de 20%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri