Europa de Est ofera bancilor "cresteri atractive pe termen lung", insa investitorii trebuie sa fie selectivi, avand in vedere revenirea economica inegala a regiunii, se arata intr-un raport al Goldman Sachs, preluat de Bloomberg.

"Tendintele macroeconomice si ale pietelor bancare variaza dramatic in regiune si vor continua sa faca acest lucru pe termen mediu.Credem ca acest context ofera oportunitati, insa cere investitorilor sa fie selectivi", arata sursa citata.

Polonia conduce revenirea economica din Europa de Est, dupa ce a inregistrat in ultimul trimestru cel mai puternic ritm de crestere, sustinut de exporturi si de investitiile private. "Polonia ofera cele mai atractive, iar Tarile Baltice cele mai putin atractive conditii operationale pe termen mediu", arata raportul.

In ceea ce priveste "dinamica pietelor bancare pe termen lung", cele mai bine pozitionate sunt Slovacia, Cehia si Slovenia, in timp ce "Serbia, Letonia si Ucraina sunt cel mai putin atractive".

Economia Letoniei s-a comprimat cu 17,7% in al patrulea trimestru din 2009, iar vanzarile cu amanuntul au scazut cu o treime, in timp ce rata somajului se apropie de 20%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Revolut ar vrea sa angajeze pana la 400 de persoane