Numarul cererilor initiale de ajutor de somaj din SUA a scazut saptamana trecuta cu 6.000, pana la 439.000, nivel usor sub estimari, potrivit Bloomberg, datele indicand ca piata muncii din SUA incepe sa dea semne de revenire.
Economistii se asteptau, conform NewsIn, la o scadere a numarului de cereri pana in jur de 440.000, de la nivelul de 442.000 publicat anterior pentru saptamana anterioara, dar revizuit acum la 445.000.

Media ultimelor patru saptamani a coborat la un minim din septembrie 2008, de 447.250.

Numarul de persoane care au incasat ajutoare de somaj a scazut cu 6.000, la 4,66 milioane, in timp ce numarul celor care au solicitat prelungirea perioadei de plata a crescut.

Un alt raport publicat joi a aratat ca angajatorii au anuntat in martie 67.611 disponibilizari, cu 55% mai putine decat in urma cu un an, dar semnificativ peste nivelul din februarie, de 42.090.

Miercuri, datele publicate de organismul privat ADP Employer Services au indicat ca firmele private din SUA au redus numarul de locuri de munca cu 23.000 in martie, in timp ce economistii se asteptau la o crestere cu 40.000.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri