Borissov, care a preluat postul de premier in iulie 2009, a precizat ca guvernul precedent a incheiat zeci de acorduri care nu fusesera bugetate, ceea ce a dus la adancirea deficitului bugetar la 3,7% din Produsul Intern Brut (PIB) fata de 1,9% estimat initial.

"Am renuntat oficial la planul de aderare la ERM-2, deoarece nu ar fi corect, tinand cont de acest deficit. Practic, ne-am mintit colegii din Uniunea Europeana privind capacitatea noastra de a intra in zona euro, deoarece nu stiam nimic despre aceasta problema", a spus Borissov, citat de NewsIn.

La inceputul anului, premierul bulgar declara ca este totul pregatit si ca "Bulgaria este gata sa inceapa drumul spre zona euro" pana la sfarsitul lunii ianuarie.

Borisov a depus plangere la finalul lunii martie impotriva fostului guvern socialist, pentru incheierea de contracte a caror finantare, de peste un miliard de leva (peste 500 milioane euro), nu era asigurata, relateaza AFP.

Procurorul Sofiei, Nikolai Kokinov, sesizat de premier, a anuntat ca a deschis o ancheta pentru abuz de putere, ce vizeaza 148 de contracte, dintre care unele dateaza din 2007. Mai multi functionari de rang inalt, printre care ministri, au fost inculpati pentru contracte publice incheiate cu societati private in ultimii ani.