Comisia Europeana a deschis o investigatie aprofundata asupra planului Bulgariei de a reesalona o datorie de 9,8 milioane euro pe care compania Ruse Industry o are catre stat, motivand ca exista dubii privind incadrarea in normele UE privind ajutorul de stat, a anuntat CE.

"Trebuie sa fie siguri ca masurile anuntate in favoarea Ruse Industry sunt in conformitate cu regulile privind restructurarea, mai ales cu cele privind viabilitatea pe termen lung a companiei, precum si ca nu au un efect advers asupra competitiei", a explicat comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia.

Datoria companiei dateaza de dinaintea aderarii Bulgariei la Uniunea Europeana, iar pe 30 iunie 2009 autoritatile de la Sofia au notificat Bruxelles-ul despre planurile de restructurare a datoriei Ruse Industry, potrivit NewsIn.

Este pentru prima data cand CE deschide o investigatie aprofundata in cazul unui ajutor de stat dat de Bulgaria, se subliniaza in comunicat. Investigatia CE se va incheia cu o decizie finala, care poate fi in favoarea sau impotriva planului ori poate impune niste conditii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Tudorache, PLUS: Bulgaria scapa de MCV. Romania, din cauza PSD, nu