Preluarea Sonneveld urmeaza sa fie aprobata de Autoritatea pentru Concurenta din Olanda.

Orkla Foods Ingredients (OFI) isi consolideaza astfel portofoliul de produse in categoria ingredientelor pentru panificatie si cofetarie.

„Achizitia Sonneveld va consolida grupul OFI, aducand un plus de competente in domenii foarte importante pentru clientii nostri. Sonneveld este o companie de succes, cu expertiza in ce priveste produsele, avand un centru modern de aplicatii si o unitate de productie flexibila - toate acestea reprezinta o baza solida pentru dezvoltare", a declarat CEO Orkla Foods Ingredients, Jorn Unneberg.

Potrivit directorului general al Orkla Foods Romania, Manuela Banu, impactul achizitiei Sonneveld este unul pozitiv si pentru afacerea din Romania. „Includerea unei companii de talia Sonneveld este un castig, atat din punct de vedere al produselor si tehnicii, cat si din perspectiva expertizei de 50 de ani in domeniu. (...) Achizitia sustine obiectivul nostru de dezvoltare in categoria ingredientelor pentru panificatie si cofetarie in Romania. Am deschis aceasta directie de afaceri la finalul anului 2008, timp in care am lansat 108 produse specifice pe piata. Aceasta linie de afaceri contribuie dupa numai un an cu 10% in cifra de afaceri a segmentului B2B", a spus Banu, citata de NewsIn.

Sonneveld este prezenta in Belgia, Franta, Germania, Ungaria, Polonia, Marea Britanie, Spania si anumite regiuni din Asia si Orientul Mijlociu. Bazele companiei au fost puse in anul 1956, iar in prezent aceasta are 140 angajati si venituri de 55 milioane de euro.

Grupul Orkla are operatiuni in domeniul bunurilor de larg consum, al industriei chimice si al investitiilor financiare si este una dintre cele mai mari companii listate la Bursa din Oslo. Orkla are 35.000 de angajati iar la sfarsitul anului 2009 a raportat venituri operationale de 6,9 miliarde euro si profituri inainte de taxe de 133 milioane euro.

Orkla Foods Romania este prezenta pe piata bunurilor de larg consum din Romania din anul 2002. Portofoliul Orkla cuprinde margarina (Wiesana, Linco, Unirea), ketchup (Tomi, LaMinut), pate si mancaruri la conserva (Ardealul), mustar si sosuri pentru paste (Bunatati de la Bunica, LaMinut) dar si aluaturi congelate (Linco). In segmentul B2B Orkla Foods Romania comercializeaza brandurile de margarina profesionala Selecta si Paticrem, precum si gama de ingrediente pentru panificatie si cofetarie Credin.