Franta a fost invinsa, ieri seara, cu scorul de 2-0, de selectionata Mexicului, in meciul al doilea din grupa A a Cupei Mondiale din Africa de Sud. Europenii mai au sanse reduse de a se califica in optimi.

Golurile mexicanilor au fost marcate de Juan Hernandez (minutul 64) si Blanco (min. 79, din penalty).

Clasamentul grupei A:

1. Uruguay -
4 puncte
2. Mexic -
4 puncte
3. Franta -
1 punct
4. Africa de Sud -
1 punct

Mexic.
In Mexic, fotbalul, alaturi de baseball, este cel mai popular sport.

Din perspectiva economica, Mexicul a iesit din recesiune inca din trimestrul al treilea din 2009, an in care a PIB-ul suferit o contractie de 6,5%. Revenirea a fost condusa de reluarea cererii externe, productiei si a exporturilor de automobile.

In 2010, Mexicul ar putea avea o crestere economica de 5%, estimeaza Goldman Sachs.

De asemenea, este de asteptat ca banca centrala a Mexicului sa mentina dobanzile neschimbate in 2010, dupa ce economia nu a fost influentata de politicile de consum intern.

In clasamentul FIFA Mexicul se afla in primele 20 de echipe ale lumii (17), in timp ce in indexul Goldman Sachs ocupa pozitia 12 dupa Produsul Intern Brut.

Franta. Franta a reusit sa se descurce destul de bine in timpul crizei, depasind tarile vecine datorita cresterii neintrerupte a consumului chiar si in cele mai dificile trimestre de contractie a Produsului Intern Brut.

Goldman Sachs explica acest fenomen prin faptul ca populatia tarii este foarte optimista si, indiferent de ce se intampla in pietele financiare, acestia consuma foarte mult.

Economia Frantei va creste in 2010 cu 1,4%, mai mult decat se estima anterior, ca urmare a imbunatatirii mediului international si a cererii externe, a anuntat, la inceputul acestui an, ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde. In 2009, PIB a scazut cu 2,25%, ca urmare a efectelor crizei mondiale asupra activitatilor la finalul lui 2008 si inceputul lui 2009.

In topul FIFA Franta ocupa locul 9, iar in cel al economiilor mondiale ocupa pozitia a opta.

Afla ce pronosticuri au managerii din Romania pentru CM de Fotbal.
Executivii romani inca mai traiesc din amintirea turneului final din 1994, iar expatii mizeaza pe propriile echipe nationale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri