O treime dintre cei 38,6 miliarde de dolari alocate de Guvernul rus pentru masurile anticriza in timpul recesiunii economice au fost cheltuiti ineficient, a apreciat un centru rus de reflectie, citat de cotidianul Vedomosti.

Centrul pentru Dezvoltare a descoperit ca scaderea economica a Rusiei a fost provocata numai partial de scaderea cererii, iar restul de reducerea stocurilor. "Sustinerea cererii nu ar fi putut sa fie eficienta: insa industria si-a scazut oricum productia", se arata in proiectul de raport, informeaza NewsIn.

Studiul afirma si ca aproape toate cele 2,9 miliarde de dolari cheltuiti pentru stimularea cererii au fost alocati sustinerii companiei de stat Russia Railways si procurarii de masini de catre autoritati.

De asemenea, 11,6 miliarde de dolari au fost alocati pentru a asigura lichiditatile mai multor banc ruse. Finantarea totala directa pentru sistemul bancar, care a fost sustinuta partiala si de banca nationala, a atins 7,6% din PIB (96,6 miliarde de dolari).

Numai opt miliarde de dolari au fost alocati economiei reale si sustinerii pietiei muncii.

Raportul a fost realizat pentru a servi "scopuri guvernamentale" si este disponibil in prezent numai sub forma de proiect.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Un touroperator din Bulgaria a dat faliment din cauza Thomas Cook