Banca de investitii Lazard, care acorda consultanta omului de afaceri new-yorkez Carl Icahn, ar putea recomanda divizarea grupului de media Time Warner, potrivit publicatiei Wall Street Journal, citata de Reuters. Icahn conduce un grup de firme de investitii care controleaza aproape 3% din compania ce include CNN, Home Box Office, Time magazine si Time Warner Cable.

Potrivit publicatiei, evaluarea facuta de Lazard, angajata de Icahn saptamana trecuta pentru a ajuta la inlocuirea unor membri ai consiliului de conducere al Time Warner, ar putea fi finalizata in luna ianuarie. Reprezentantii bancii considera ca afacerile disparate ale Time Warner ofera posibilitati scazute pentru economii, astfel incat reducerea cheltuielilor administrative, de 500 de milioane de dolari, ar putea avea loc numai in urma divizarii. "Nu va pot spune daca va fi divizata in trei, patru sau mai multe unitati, dar procesul trebuie sa aiba loc", a declarat publicatiei o sursa apropiata situatiei. Time Warner a purtat negocieri cu companiile Microsoft si Google in legatura cu o posibila investitie sau crearea unui parteneriat cu divizia AOL.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri