Gigantul petrolier ConoCoPhilips se afla in discutii avansate pentru achizitionarea producatorului Burlington Resources, unul dintre cei mai mari producatori de petrol independenti in schimbul unei sume ce depaseste 31 de miliarde de dolari ( 26 mld. de euro) informeaza publicatia International Herald Tribune.

Aceasta achizitie va da posibilitatea companiei ConoCoPhilips, unul dincei mai importanri jucatori de pe piata de petrol din Statele Unite, sa detina controlul asupra extragerii de gaze naturale in regiune, unde Burlington utilizeaza tehnologii moderne in cautarea de noi rezerve.

Alti mari jucatori din piata, Exxon Mobil si Royal Dutch Shell, au investit agresiv pentru a-si intensifica productia in Statele Unite.

Valoarea de piata estimate a companiei cu sediul in Houston, Burlington, se invarte in jurul sumei de 28 de miliarde de dolari (23,7 mld. de euro), principalul avantaj al companiei fiind reprezentat de rezervele imense de gaze naturale pe care le detine. Totodata, compania are un numar de 2200 de angajati.

Burlington opereaza pe pietele din Statele Unite (Texas), Canada si China iar productia de petrol este de 93 de mii de barili pe zi fata de 1,5 milioane de barili cati extrage Conoco. In schimb, Burlington se concentreaza mai mult asupra extragerii de gaze naturale, segment de unde produce circa 1,88 mld. de metri cubi pe zi.

Potrivit estimarilor specialistilor, cifra de afaceri insumata a celor doua companii pe anul 2006 ar urma sa depaseasca valoarea de 210 miliarde de dolari 9178 mld. de euro).

In acelasi timp, aceasta tranzactie ii va perimite grupului ConoCoPhilips sa se extinda pe plan international, targetandu-se astfel tari precum Ecuador si Canada unde Burlington detine reserve de gaze naturale.

ConoCoPhilips, o companie care a luat nastere printr-o serie de fuzionari, obisnuieste sa apeleze la astfel de achizitii pentru a creste. Astfel, la sfarsitul lunii noiembrie, gigantul petrolier a preluat de la grupul privat Louis Dreyfus o rafinarie de petrol din Germania, tranzactie evaluata de Deutsche Bank la aproximativ 2,5 miliarde de dolari (2,1 mld. de euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri