Daimler a discutat cu Fiat despre o oferta de preluare a Fiat Industrial, care reuneste activitatile companiei italiene din afara productiei de automobile, potrivit publicatiei La Repubblica, dar grupul german dezminte informatia, potrivit Mediafax.

La Repubblica a relatat ca Daimler, cel mai mare producator de camioane la nivel mondial, a facut o oferta de noua miliarde de euro, dar grupul italian a cerut o suma mai mare.

"In prezent, in domeniul nostru toata lumea discuta despre cooperare. In ceea ce priveste informatiile din La Repubblica, nu au avut loc discutii pe aceasta tema cu Fiat", a declarat un purtator de cuvant al Daimler.

Dupa divizarea grupului italian, aprobata saptamana trecuta, Fiat Industrial va reuni in principal producatorul de camioane si autobuze Iveco si fabricantul de motoare agricole CNH.

Noua companie va fi listata la bursa din Milano pe 3 ianuarie 2011.

"In aceasta vara, Daimler a facut o oferta de noua miliarde de euro pentru noua Fiat Industrial, dar conducerea grupului italian a cerut 10,5 miliarde de euro, iar discutiile au fost oprite pentru moment si din cauza faptului ca noua companie trebuie mai intai listata la bursa", a relatat publicatia, fara sa mentioneze sursa informatiilor.

Reprezentantii Fiat au refuzat sa comenteze.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Fiat sarbatoreste 120 de ani de la primul automobil