Autoritatile bulgare pentru concurenta au aprobat achizitia retelei de magazine de tip discount din Bulgaria a retailerului Plus de catre grupul Lidl, parte a unei tranzactii mai largi, care include o intelegere similara si pentru magazinele Plus din Romania, transmite Novinite, preluata de Mediafax.

Astfel, Lidl Bulgaria poate achizitiona imediat companiile Plus Bulgaria Trade KD, Tengelmann Real Estate International Bulgaria KD, Bulgaria Trade EOOD si Real Estate International EOOD.

In iunie, Comisia Europeana a transferat autoritatilor pentru concurenta din Romania si Bulgaria, la cererea acestora, evaluarea tranzactiei dintre retailerii germani Lidl si Tengelmann, proprietarul Plus. O analiza preliminara a indicat ca tranzactia ar afecta mai multe regiuni din Romania si Bulgaria

Plus controleaza o retea de 23 de magazine in Bulgaria, cu 820 de angajati, respectiv 96 in Romania, cu circa 2.000 de angajati.

Tengelmann a decis la sfarsitul lunii februarie sa vanda retelele Plus din Romania si Bulgaria catre Lidl, parte a grupului Schwarz, fara a dezvalui valoarea tranzactiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Bilant dupa 3 ani: ce preturi practica Lidl in urma preluarii Plus