Presedintele bancii centrale germane, Axel Weber, apreciaza ca raspunsul Europei in fata crizei datoriilor a fost prea lent, considerand ca statele regiunii ar trebui sa amelioreze comunicarea, potrivit AFP, citat de Mediafax.

"Reactia noastra in fata crizei a fost prea lenta", a afirmat Weber, totodata membru in consiliul guvernator al Bancii Centrale Europene (BCE) si unul dintre candidatii favoriti la functia de presedinte al institutiei financiare, in 2011.

El apreciaza, totodata, ca Fondul European de Stabilitate Financiara, de 750 de miliarde de euro, stabilit de statele europene pentru sustinerea economiilor cu probleme, este suficient pentru a face fata actualei crize europene.

"Daca se va dovedi insa ca nu este suficient, fondul va trebui majorat", a adaugat oficialul german.

Weber considera ca actuala criza nu este una a monedei euro in sine, ci a datoriilor anumitor state, iar speculatiile care au ca obiect moneda unica europeana vor inceta curand.

Spania nu poate fi comparata cu Grecia sau Irlanda, asa cum merele nu pot fi comparate cu perel
e, a spus el.

Oficialul BCE a subliniat ca obiectivele fixate de sefii de state si de guverne din Uniunea Europeana in octombrie pentru consolidarea disciplinei bugetare reprezinta doar minimul necesar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si