Viorel Gheorghe Radu, directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), prins in flagrant marti de procurorii DNA luand mita, a fost retinut.

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Viorel Radu, pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 31 iulie - 1 septembrie 2015, in calitate de director al Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din CNCAN, Viorel Radu a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala, denuntator in cauza, sume de bani cuprinse intre 2.500 lei si 3.000 lei, pentru a urgenta efectuarea inspectiilor in teren pentru emiterea a trei autorizatii speciale, cu incalcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele si Tarifele pentru Autorizarea si Controlul Activitatilor Nucleare, scrie Mediafax.

Marti, directorul a primit de la denuntator , in acelasi scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante. El a fost apoi audiat de procurori. Viorel Radu va fi prezentat, miercuri, Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare reprezinta autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si al controlului activitatilor nucleare, conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica si se afla in subordinea prim-ministrului.

Dosarul in cazul ofiterului...
Citeste si: DNA a preluat dosarul amenintarii jurnalistei Emilia Sercan


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Directorul din CNCAN acuzat de luare de mita a fost arestat