Irina Socol, fosta sefa a SIVECO, condamnata la doi ani si 6 luni de inchisoare. Decizia nu mai poate fi contestata, conform Digi24

Curtea de Apel Bucuresti a luat aceasta decizie.

Anul trecut, Tribunalul Bucuresti a condamnat-o in prima instanta pe Irina Socol la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare. Procurorii spun ca, sub conducerea Irinei Socol, SIVECO ar fi incheiat tranzactii fictive cu firme ale unor persoane din Sintesti care aveau ca activitate colectarea fierului vechi. Bugetul ar fi fost prejudiciat astfel cu trei milioane de euro.

SIVECO a castigat de-a lungul anului multe contracte cu statul. Unele acorduri au fost mari. Potrivit datelor publicate in martie de Agentia pentru Agenda Digitala, SIVECO a castigat impreuna cu Teamnet un contract de 129 de milioane de lei de la APIA. A fost a treia cea mai mare achizitie publica de serviicii IT din ultimii cinci ani. Tot SIVECO a fost subcontractant in al saselea contract ca marime, unul de 61 de milioane de lei acordat de Institutul National de Cercetare Informatica.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
In ce conditii poate sa fie arestat Sorin Mindrutescu, seful Oracle