Ovidiu Secu, omul de afaceri, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA Ploiesti pentru complicitate la fraude cu fonduri europene si fals in inscrisuri, acesta fiind acuzat ca a ajutat o firma din Prahova sa obtina pe nedrept fonduri europene. Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civila in proces cu aproape zece milioane de lei, conform NEws.ro

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe omul de afaceri Ovidiu Secu, administrator acuzat de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, anunta DNA intr-un comunicat dat publicitatii joi.

Dosarul in care Ovidiu Secu a fost deferit justitiei are legatura cu un alt dosar, in care omul de afaceri prahovean Mihai Matei, care controleaza firma Matero Ama, precum si sotia acestuia, Liliana Matei, sunt cercetati pentru fraude cu fonduri europene in cadrul unor proiecte ale caror contracte au fost incheiate in anii 2010 si 2012.

Potrivit DNA, firma controlata de Mihai Mateo, SC Matero Ama SRL, a accesat, in anii 2010 si 2012, doua proiecte pe fonduri europene, respectiv "Cresterea Eficientei Energetice a Centrului pentru producerea mixturilor asfaltice” si "Centru pentru producerea betoanelor si mortarelor”, al caror manager era sotia sa, Liliana Matei.

Procurorii anticoruptie sustin ca, pentru a frauda fondurile nerambursabile, MIhai Matei si sotia sa, impreuna cu Vladila Catalin, administrator al S.C. Maktub S.R.L. Tecuci si Anghel Avram, administrator al S.C. Leasimat S.R.L., in calitate de ofertanti, au constituit un grup infractional organizat avand ca scop manipularea procedurii de achizitie, in sensul depunerii de diligente pentru pregatirea ofertelor, prin initierea unor asocieri intre societatile acestora cu producatorii utilajelor sau al sustinerii ferme din partea acestora, si implicit al stabilirii pretului de ofertare astfel incat societatile controlate de acestia sa obtina punctajul necesar castigarii selectiei de oferte iar valoarea utilajelor sa fie in mod artificial crescuta.

”In cadrul celui de-al doilea proiect, Matei Mihai si ceilalti membri ai grupului au beneficiat de sprijinul inculpatului Secu Ovidiu care, in calitate de reprezentant in fapt al unei firme din Bulgaria, cu stiinta, a intocmit si semnat in numele administratorului, fara stiinta acestuia, documentele necesare participarii in calitate de ofertant in cadrul procedurii pentru implementarea proiectului respectiv dar si pentru achizitia unor autobasculante, cu scopul de a justifica pretul supraevaluat practicat de celalalt ofertant-castigator” precizeaza comunicatul DNA.

Procurorii sustin ca Ovidiu Secu ”a semnat in fals si a depus oferta necesara organizarii frauduloase a unei proceduri separate si inoportune, de achizitie a unui asa-zis soft de comanda pentru statia respectiva, platit tot din fonduri europene nerambursabile, obtinand pentru sine un beneficiu necuvenit in suma de 74.607,83 lei (echivalentul a 18.250 euro)”.

Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civila in procesul penal al omului de afaceri Ovidiu Secu cu suma de 9.671.226,46 lei, din care 3.342.667,52 lei reprezintpa valoare eligibila nerambursabila aferenta proiectului respectiv.
Procurorii au pus sub sechestru parti sociale pe care Ovidiu Secu le detine la trei societati comerciale.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Prahova. Mihai Matei, sotia acestuia, Liliana Matei, si administratorii firmelor S.C. Maktub S.R.L. Tecuci si S.C. Leasimat S.R.L. au fost trimisi in judecata intr-un alt dosar in 24 decembrie anul trecut.

Sursa foto: Bennian / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri