Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, s-a deplasat, marti, la Bruxelles, unde a avut o intalnire cu liderii Comisiei Europene. Prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, i-a cerut lui Toader sa astepte avizul Comisiei de la Venetia inainte ca modificarile legilor justitiei sa fie aprobate, potrivit Politico.eu.

Frans Timmermans i-ar fi sugerat lui Tudorel Toader sa lase expertii de la Comisia de la Venetia sa consulte proiectele de modificare a legilor justitiei din Romania. Comisia de la Venetia este un organism consultativ al Consiliului Europei, care a fost solicitat de-a lungul anilor sa isi dea avizul in legatura cu modificarile legislative pe care le pregatesc statele din Europa.

La intalnirea de la Bruxelles, Tudorel Toader si Frans Timmermans au avut "un schimb de opinii cu privire la stadiul indeplinirii recomandarilor din cadrul MCV". Ministrul justitiei a prezentat in detaliu stadiul procedurii interne si evolutiile in ceea ce priveste modificarea legilor justitiei: Legea 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor; Legea 304/2004, privind organizarea judiciara; Legea 317/2004, privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Justitiei.

La sfarsitul lunii octombrie, Toader a transmis ca nu va mai trimite el solicitarea catre Comisia de la Venetia pentru un aviz referitor la modalitatea de numire a procurorilor sefi. Acesta a explicat ca din moment ce coalitia PSD-ALDE a decis ca proiectul de modificare a legilor Justitiei sa fie preluat ca initiativa parlamentara, atributul sesizarii Comisiei revine Legislativului.

Tot in octombrie, Liviu Dragnea declara ca legile justitiei vor fi adoptate in aceasta sesiune parlamentara, cu sau fara avizul Comisiei de la Venetia.

Sursa foto: Agerpres / Grigore Popescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri