Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar in care era acuzat ca a impiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi si nu a respectat dispozitiile legale privind prelungirea unor certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale eoliene, scrie Agerpres.

Initial, in iunie 2016, Nicusor Constantinescu a fost condamnat la 6 ani inchisoare cu executare de catre Tribunalul Bucuresti, pentru comiterea a 21 de infractiuni de abuz in serviciu si 3 infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Vineri, Curtea de Apel Bucuresti i-a admis apelul lui Nicusor Constantinescu si a decis achitarea lui.

In acelasi dosar, a fost achitat si Adrian George Gambuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta). Acesta primise la instanta de fond o condamnare de 4 ani si 5 luni inchisoare.

Instanta a lasat nesolutionata actiunea civila exercitata de catre partile civile Marian Turbatu, SC Romwind SRL si SC Energii Alternative SRL.

Citeste si:
Dragnea contesta alegerea lui Dancila in fruntea PSD
Dragnea contesta din...

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

In prezent, Nicusor Constantinescu se afla in penitenciar, unde executa o condamnare de 5 ani inchisoare primita in dosarul Centrului Militar Constanta. El mai are o condamnare de 15 ani, care nu este definitiva.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Nicusor Constantinescu a fost condamnat la sase ani de inchisoare