Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins joi solicitarea Asociatiei 21 Decembrie de a pune sechestru pe averea lui Ion Iliescu in Dosarul Mineriadei. Fostul presedinte este judecat pentru infractiuni contra umanitatii, scrie Hotnews.

Inalta Curte de Casatie si Justitiei a respins definitiv, joi, cererea Asociatiei 21 Decembrie 1918 de instituire a sechestrului pe averile persoanelor judecate in dosarul "Mineriada din 13-15 iunie 1990", in care fostul presedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman si fostul director al SRI Virgil Magureanu sunt acuzati de infractiuni contra umanitatii.

Pe 13 iunie 2017, Parchetul Militar i-a trimis in judecata pe: Ion Iliescu, la data faptelor presedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Nationala (CPUN) si presedinte al Romaniei; Petre Roman, fost prim-ministru; Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru; Virgil Magureanu, fost director al Serviciului Roman de Informatii, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general si sef al Directiei Procuraturilor Militare.

Sursa foto: Agerpres Foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
UPDATE ICCJ: Primul termen in dosarul "Revolutiei"