Turistii care vor sa ajunga de la gara din Brasov direct in Poiana Brasov vor avea la dispozitie, incepand de sambata, linia speciala de transport, "Poiana Expres", care ar fi trebuit sa fie lansata, initial, in 29 noiembrie, dar a fost amanata pana la deschiderea sezonului de schi.

Regia Autonoma de Transport (RAT) Brasov a anuntat ca turistii care vor sa ajunga de la gara direct in Poiana Brasov vor avea la dispozitie, incepand de sambata, o noua linie de transport in comun, respectiv autobuzul 100 - "Poiana Expres", transmite Mediafax.

Lansarea liniei "Poiana Expres" a fost anuntata, initial, pentru 29 noiembrie, insa a fost amanata deoarece afluxul de turisti din gara catre statiunea Poiana Brasov a fost destul de scazut in acea perioada. Lansarea a fost amanata pana la deschiderea sezonului de schi.
Linia 100 - "Poiana Expres" - este infiintata cu titlu experimental si va asigura legatura directa si rapida intre gara Brasov, centrul orasului si statiunea Poiana Brasov. Autobuzele de pe linia 100 vor circula doar in zilele de vineri, sambata si duminica, iar frecventa de circulatie va fi de 60 de minute.

Noua linie va fi dedicata in special turistilor care vor sa ajunga pe partiile de schi din Poiana Brasov. In masura in care va exista solicitare de transport, RAT va modifica orarul, pentru a raspunde cerintelor calatorilor, potrivit unui comunciat al Regiei.

Infiintarea acestei linii nu va afecta in niciun fel circulatia liniei 20, Livada Postei - Poiana Brasov. Un bilet pe linia 100 va costa 5,5 lei, suma mai mica decat in cazul in care s-ar folosi doua mijloace de transport in comun, adica din gara pana in centrul orasului (2 lei/bilet) si de acolo catre Poiana Brasov (4,5 lei/bilet cursa speciala).

Citeste si:
Control ANPC in gari si in trenuri: Mucegai, mizerie si gunoaie
Control ANPC in gari si in...

Autobuzele care vor circula pe traseul liniei 100 vor pleca din terminalul de la Gara CFR Brasov si vor opri in statia "Sanitas", dar nu vor opri in capatul de linie Livada Postei.

Pe sensul spre Gara CFR, autobuzele vor pleca de la capatul de linie Poiana Brasov, apoi vor opri in statiile "Hidro A" (zona Camera de Comert) si Gara. Orarul de circulatie al liniei "Poiana Expres" va fi afisat in toate statiile de pe traseu, precum si pe site-ul Regiei, www.ratbv.ro, in sectiunea "Trasee si orare".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
[FOTO] Reportaj: "D-ale carnavalului" in trenul navetistilor
Setari Cookie-uri