Nationala de fotbal a Romaniei va evolua in Grupa F a preliminariilor EURO 2020, alaturi de Spania, Suedia, Norvegia, Feroe si Malta, potrivit tragerii la sorti efectuate duminica la Dublin, scrie Agerpres.

Meciurile turneului final se vor desfasura in perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, in 12 tari, Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, Romania, Rusia, Scotia, Spania si Ungaria.

Arena Nationala din Bucuresti va fi gazda a patru meciuri de la turneul final de peste doi ani, trei partide din cadrul Grupei C (14, 18 si 22 iunie) si un meci din optimile de finala (29 iunie).

Delegatia Romaniei la Dublin a fost formata din presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, selectionerul echipei nationale, Cosmin Contra, secretarul general Radu Visan, ofiterul de presa al nationalei, Gabriel Berceanu, team managerul tricolorilor, Catalin Gheorghiu, precum si Primarul Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea.

Finala EURO 2020 va avea loc pe stadionul Wembley din Londra, in data de 12 iulie 2020.

Tragerea la sorti a fost efectuata de fostii internationali irlandezi Ronnie Whelan si Robbie Keane, si fostii internationali portughezi Nuno Gomes, Vitor Baia.

Grupele preliminare pentru EURO 2020:

Grupa A: Anglia, Cehia, Bulgaria, Muntenegru, Kosovo;
Grupa B: Portugalia, Ucraina, Serbia, Lituania, Luxemburg;
Grupa C: Olanda, Germania, Irlanda de Nord, Estonia, Belarus;
Grupa D: Elvetia, Danemarca, Irlanda, Georgia, Gibraltar;
Grupa E: Croatia, Tara Galilor, Slovacia, Ungaria, Azerbaidjan;
Grupa F: Spania, Suedia, Norvegia, Romania, Insulele Feroe, Malta;
Grupa G: Polonia, Austria, Israel, Slovenia, Macedonia, Letonia;
Grupa H: Franta, Islanda, Turcia, Albania, R. Moldova, Andorra;
Grupa I: Belgia, Rusia, Scotia, Cipru, Kazahstan, San Marino;
Grupa J: Italia, Bosnia-Hertegovina, Finlanda, Grecia, Armenia, Liechtenstein.

La EURO 2020 se vor califica doar primele doua clasate din fiecare grupa. Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa in perioada martie - noiembrie 2019.

Ultimele patru nationale calificate la turneul final vor fi stabilite in urma play-off-ului Ligii Natiunilor, in martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare liga dintre cele care nu obtin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocarii locului unei echipe dintr-o liga inferioara in eventualitatea in care toate celelalte sunt deja calificate) isi vor disputa cate un loc la EURO. Se vor juca semifinale, intr-o singura mansa, pe terenul echipei mai bine clasate in Liga Natiunilor, si finala (gazda va fi trasa la sorti). Castigatoarea play-off-ului fiecarei ligi va merge la EURO 2020.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri