Într-un interviu pentru Times, mama celui mai bogat om din lume a dezvăluit detalii inedite despre relația cu el - inclusiv sfaturile prin care era să-l lase sărac.

Maye Musk, care acum 74 de ani, le-a povestit reporterilor ”Times” că a știut dintotdeauna că fiul ei este genial – iar când era mic, îl striga ”Genius Boy” (băiatul geniu). Ea recunoaște însă că multe genii rămân toată viața să inventeze lucruri în garajul părinților. Ce l-a ajutat pe Elon Musk să depășească această condiție a fost susținerea fratelui său, Kimbal, care este antreprenor în domeniul HoReCa și care s-a implicat în prima companie a lui Musk, Zip2, ajutându-l pe partea de relații cu clienții.

”În ziua de azi, Elon poate să stea doar printre oameni care sunt la fel de timizi ca el”, spune Maye Musk. ”Toți inginerii din compania sa sunt tocilari și timizi”.

Chiar dacă mama sa îl susține – chiar și în scandalurile mondene legate de relațiile lui Elon – ea mărturisește că foarte probabil nu ar fi fost cel mai bogat om din lume dacă o asculta. ”I-am spus să nu se bage în mașini electrice sau rachete, dar nu i-a păsat de părerea mea”, spune Maye Musk. Nici ideea unei călătorii pe Marte nu o încântă.

Citește și: Cine este cel mai bogat om din istorie – Musk sau Musa?

Maye susține, pe de altă parte, că Elon nu este interesat de bogăție și de bunuri materiale, în general. Când își vizitează fiul la sediul SpaceX din Texas, e nevoită să doarmă într-un garaj. ”N-ai cum să ai o casă elegantă lângă o bază de lansare pentru rachete”, conchide ea.

Recentm Elon Musk a anunțat că s-a mutat din „containerul” în care locuia în curtea companiei SpaceX într-o casă „foarte mică”, care valorează 45.000 de dolari. Miliardarul a mai dezvăluit în că locuința este de fapt o casă cu două dormitoare, până când a transformat și garajul într-un dormitor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri