Fiecare aparat de bucătărie are avantajele, dezavantajele și limitările sale. Există o mulțime de întrebări care apar atunci când vine vorba de această ultimă nebunie în bucătărie. Merită să cumperi o friteuză cu aer? Mâncarea prăjită cu aer este sănătoasă? Este o friteuză cu aer dăunătoare sănătății?

Iată mai jos avantajele utilizării unei friteuze cu aer pentru a te ajuta să decizi dacă ar trebui să adaugi sau nu această populară mașină minune în coșul de cumpărături.

Cum gătește o friteuză cu aer cald?

Chiar dacă se numește prăjire cu aer, friteuzele cu aer nu prăjesc deloc alimentele! Friteuzele cu aer folosesc ventilatoare și mecanisme de încălzire care le permit să funcționeze ca un cuptor cu convecție în care aerul fierbinte circulă rapid în jurul coșului sau tăvii de gătit. Dacă utilizezi o friteuză cu aer, vei observa că mâncarea preparată arată destul de asemănătoare cu cea prăjită, dar fără ulei.

Cum funcționează o friteuză cu aer cald?

Ventilatorul și mecanismul de încălzire permit unei friteuze cu aer să sufle aer super fierbinte în jurul coșului sau tăvii de gătit. Această mișcare rapidă a aerului va crea un efect de convecție care gătește și rumenește alimentele. Căldura scurtează, de asemenea, timpul de gătire, menținând în același timp alimentele umede în interior, dar crocante la exterior.

Cum se folosește o friteuză cu aer cald?

Friteuzele cu aer vin cu moduri ușoare de gătit presetate, cum ar fi pește, friptură, pui, prăjitură sau creveți. Setează temperatura și modul de gătit în funcție de ceea ce gătești sau de ceea ce a sugerat rețeta. Nu uita să preîncălzești friteuza cu aer pentru o gătire optimă.
De asemenea, citește broșura de instrucțiuni pentru a obține toate informațiile de bază. Dacă deții deja o friteuză cu aer cald Tefal sau te gândești să cumperi una, acum vei ști că mâncarea prăjită cu aer nu este exact aceeași în comparație cu prăjirea în tigaie.
Dar asta nu este tot! Aruncă o privire mai atentă la avantajele, dezavantajele și limitările friteuzei cu aer, indiferent de dimensiunea friteuzei.

Avantajele unei friteuze

#1. Ușor de curățat

Este nevoie doar de un efort minim pentru a curăța o friteuză cu aer în comparație cu tigăile pline de ulei. Cantitatea minimă de ulei folosită pentru prăjirea cu aer face ca acesta să fie ușor de spălat doar cu o perie cu peri moi, detergent de spălat vase și apă curentă.

#2. Ușor de utilizat

Friteuzele cu aer sunt atât de ușor de utilizat și nu mai există întoarcere odată ce pui mâna pe acest aparat de bucătărie. Poți doar să pui în ea gustările congelate, cum ar fi nuggets, cartofi prăjiți, rondele de ceapă și fâșii de pui, să setezi modul și temporizatorul și gata! De asemenea, poți reîncălzi resturile de aseară.

#3. Sigur de utilizat

Dacă ești îngrijorat de potențialele efecte secundare ale utilizării unei friteuze cu aer, reține că NU există radiații ale friteuzei, spre deosebire de cuptorul cu microunde. Acest aparat autonom protejează, de asemenea, utilizatorii de căldură și stropii de ulei. Nu doar atât! Se oprește automat odată ce cronometrul se termină pentru a preveni arderea alimentelor.

#4. Mâncăruri mai sănătoase

O friteuza cu aer nu este doar convenabil de utilizat, dar poți face o mulțime de mese sănătoase folosind-o. Utilizează mai puțin ulei sau deloc atunci când gătești folosind acest aparat, în timp ce excesul de ulei nu este absorbit de alimente. Asta înseamnă mai puține calorii și grăsime! Există o mulțime de mese simple și sănătoase disponibile online, dacă nu ai idee de unde să începi.

#5. Nu ocupă mult spațiu

Nici cea mai mare friteuză cu aer nu va domina spațiul de pe blat. Majoritatea friteuzelor cu aer au doar dimensiunea unui cuptor mic sau a unui multicooker. Sunt suficient de mici pentru a fi lăsate pe blat.

Sursa foto: emag

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri