Time Warner isi mareste participatia la CME

Time Warner a cumparat de la fondul ceh PPF Investments un pachet reprezentand 5,5% din actiunile Central European Media Enterprises (CME), pentru peste 60 de milioane de dolari, participatia grupului american urcand astfel la 34,4%, transmite Reuters.

Actiunile CME au crescut cu 6,75% pana la ora 10:47 GMT, dupa ce au atins anterior, la scurt timp dupa deschiderea sedintei de tranzactionare pe bursa de la Praga, maximul ultimelor cinci saptamani, cu 7,4% peste cotatia de miercuri, anunta Mediafax.

"Cresterea participatiei Time Warner este cu siguranta o stire pozitiva, indicand crediblitatea ridicata a Time Warner in dezvoltarea viitoare a CME", potrivit unei note a bancii cehe Ceska Sporitelna.

Intr-un anunt transmis de Time Warner catre Securities and Exchange Commission, autoritatea de supraveghere a bursei de la New York, grupul american arata ca a cumparat 3.122.364 de actiuni clasa A ale CME la 19,45 dolari pe unitate.

Participatia de clasa A, actiuni tranzactionate public, a Time Warner la CME a crescut astfel cu 5,5 puncte procentuale, la 31%.

Totodata, grupul american are 4,5 milioane de actiuni clasa B, netranzactionate public, controland per total o participatie de 34,4%, potrivit Reuters.

Time Warner noteaza ca a cumparat cele 3,12 milioane de actiuni CME de la firma cu actionariat privat Testora, parte a grupului ceh PPF Investments.

CME este o companie media integrata vertical, ale carei operatiuni de televiziune, continut si new media sunt lideri de piata in sase tari din Europa Centrala si de Est, cu o populatie totala de aproximativ 50 de milioane de persoane.

CME detine posturi de televiziune in Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action si Ring.bg), Croatia (Nova TV si Doma), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport si MTV Czech), Romania (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Pro Cinema, Sport.ro si MTV Romania), Slovacia (TV Markiza si Doma) si Slovenia (POP TV, Kanal A si POP Brio).

CME este listata la New York, pe piata NASDAQ, si la bursa de la Praga.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri