Salariatii posturilor publice ERT, a caror difuzare a fost intrerupta de catre Guvern marti seara, continuau sa emita miercuri dimineata pe Internet si pe un post local privat inchiriat de la partidul comunist, scrie Mediafax.
In spatele unor banderole si in urma manifestatiilor organizate cu o zi inainte, dupa ce Guvernul a anuntat ca va inchide posturile publice gestionate defectuos, studiourile incercau sa continue sa functioneze miercuri dimineata la sediul ERT din Aghia Paraskevi, la periferia de nord-est a Atenei.

Pe ecran, accesibil pe www.ert.gr si pe postul local 902 apartinand partidului comunist KKE, sunt transmise dezbateri cu jurnalisti din cadrul postului despre lovitura pe care au primit-o cu o zi inainte, care lasa fara locuri de munca aproximativ 2.700 de salariati, in contextul in care Guvernul este somat de creditorii tarii sa reduca numarul de salariati in functia publica.

Presedintele sindicatului salariatilor Panayotis Kalfayanis a indemnat la ocuparea cladirii si a anuntat ca va "sesiza justitia europeana si justitia greaca". "Chiar daca vor sa distruga democratia, legile se aplica in continuare, iar eu ma voi lupta", a declarat el pentru AFP.

El spera, la fel ca Alexis Tsipras, liderul Syriza (stanga radicala, opozitie), sa obtina retragerea decretului de urgenta, semnat marti doar de ministri din cadrul Noii Democratii (ND), unul dintre cele trei partide din cadrul coalitiei guvernamentale.

El incearca sa obtina intalniri, miercuri la pranz, cu liderul Partidului Socialist PASOK Evangelos Venizelos si al micii formatiuni proeuropene de stanga Dimar Fotis Kouvelis, ceilalti doi lideri ai coalitiei, existand riscul provocarii unei crize politice in cazul in care cei doi refuza sa semneze textul.

"Nu exista o majoritate in Parlament", subliniaza liderul sindical, in biroul sau, in mijlocul unor sustinatori abatuti, dupa o noapte de stupoare. O noua manifestatie in fata sediului este prevazuta pentru miercuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri