Potrivit edililor sibieni, clientii fie au inchiriat terenul cu panouri deja existente, fie au propus amplasarea unui astfel de panou pe domeniul public, caz in care este necesara obtinerea unei autorizatii de constructie. Contractele au fost incheiate pe o perioada de trei ani, informeaza NewsIn.

"Suma incasata pentru panourile publicitare amplasate pe domeniul public se ridica la aproximativ 100.000 de lei noi. Municipalitatea a incheiat contracte cu firmele de publicitate pentru aceste panouri, care au ca obiect punerea la dispozitie de amplasamente pentru panouri publicitare stradale. Plata se face in functie de tipul de panou si de dimensiunile acestuia", sustine Mirela Gligore, reprezentant in cadrul Biroului de Presa al Primariei.

In municipiu exista, in prezent, aproximativ 140 de panouri amplasate pe strada, plus inca 270 de panouri publicitare situate pe stalpi. Pentru publicitate stradala pe panouri, exista deja noua contracte in derulare cu Primaria, iar suma incasata de municipalitate in urma acestora contracte pentru publicitate in 2005 este de 220.747 lei noi.