Producatorul Big Brother va fi vandut pentru aproximativ 2,5 mld. euro

Grupul olandez producator de emisiuni tip reality-tv Endemol va fi vandut cu aproximativ 2,5 miliarde de euro, (3,2 miliarde de dolari) au anuntat joi surse din sectorul bancar. Bancherii se afla momentan in plin proces de redactare a unor propuneri de finantare pentru aceasta tranzactie, care ar putea sa se realizeze pana la sfarsitul anului, acest lucru depinzand de viitorul cumparator, au adaugat sursele.

Endemol este evaluat la aproximativ 1,8 miliarde de dolari iar filiala extrem de profitabila a grupului, Endemol France, la circa 700 de milioane de dolari, conform Reuters preluat de NewsIn. La inceput Endemol France nu a fost inclus in aceasta tranzactie, dar apoi grupul Telefonica, care detine o participatiune de 75% din Endemol France, a anuntat, in cursul verii ca doreste sa vanda.

Telefonica a achizitionat participatiunea sa din Endemol France in anul 2000 pentru suma de 5,5 miliarde de euro. in acea perioada grupul Endemol, principalul producator de emisiuni de divertisment printre care "Big Brother" sau "Who Wants to Be a Millionaire?", se afla in plina expansiune.

Endemol are reprezentante in mai multe tari, printre care Statele Unite, Franta, Australia, Marea Britanie sau Mexic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri