Fostul executiv al retailerului online Amazon.com, Jason Kilar, a fost numit director executiv al unui nou proiect comun NBC News Corp. Proiectul vizeaza videoclipurile online si isi propune sa rivalizeze cu site-ul YouTube al companiei Google, anunta The Wall Street Journal.
Dupa aproape un deceniu petrecut in Amazon.com, Kilar, in varsta de 36 de ani, va trece in fruntea noului proiect online la inceputul lunii iulie. Gigantii media NBC si News Corp si-au anuntat proiectul in urma cu trei luni, ca fiind o modalitate de a posta pe Internet filmele si show-urile televizate, produse de cele doua companii. Proiectul va fi lansat spre sfarsitul acestui an.

"Suntem foarte incantati sa avem un director de calibrul lui Jason, care sa tina fraiele unui asemenea proiect naravas", a declarat directorul executiv al companiei NBC Universal, Jeff Zucker. NBC Universal este detinuta, in proportie de 80%, de catre General Electric, celelalte 20 de procente fiind controlate de Vivendi.

Concernul media News Corp este detinut de miliardarul australian Rupert Murdoch. Din trust fac parte Twentieth Century Fox, reteaua radio Fox, canalul de stiri Fox, o serie de ziare din Marea Britanie si Australia, precum si una dintre cele mai populare comunitati virtuale, MySpace.

Jason Kilar a conceput, initial, planul de intrare a lui Amazon in domeniul video si DVD, conducand ulterior unitatea ca manager general si vicepresedinte. A devenit dupa aceea vicepresedinte si manager general al sectorului de media din America de Nord, care includea categoriile carti, muzica, videoclipuri si DVD-uri. Kilar si-a inceput cariera in cadrul companiei Walt Disney, muncind doi ani pentru Disney Development Corp.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri