Razvan Ionescu, redactor-sef la Evenimentul Zilei, si-a dat ieri demisia, dupa mai bine de trei ani la conducerea ziarului. Ionescu isi motiveaza plecarea prin neintelegerile cu top managementul trustului Ringier.

"Sunt foarte multe planuri care au fost aprobate dar nu s-au desprins niciodata de pe hartie. Mai sunt si idei pe care le-am avut dar nu am reusit sa le transmitem mai departe. Au fost multe probleme, eu le-am si identificat. Ne-au lipsit timpul, resursele sau determinarea”, a declarat, pentru Wall-Street, Razvan Ionescu.

Ionescu a tinut sa precizeze ca decizia sa nu are nici o legatura cu anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Basescu sau cu diferitele probleme de business ale cotidianului. “Ziarul nu se vinde. Cred cu convingere in determinarea lui Michael Ringier de a continua afacerea EVZ”, a declarat Ionescu.

Jurnalistul isi doreste ca ziarul pe care il paraseste sa evolueze si ca problemele sa fie rezolvate. “Sper ca se vor trezi si ei si ca in continuare va merge mai bine”. Razvan Ionescu va mai ramane la EVZ pentru o perioada, dupa care intentioneaza sa-si ia un concediu. “Nu am nici un plan pentru ce voi face pe mai departe si nici peste o luna nu cred ca voi avea. Deocamdata sunt la EVZ”, a spus Ionescu.

Potrivit unor surse din piata, un posibil succesor al lui Razvan Ionescu este Dorin Chiotea, fost redactor-sef la ProSport.

Razvan Ionescu si-a inceput cariera in media in 1992 ca reporter la Evenimentul Zilei. Aici a scris peste 1000 de articole din toate domeniile: politica, social, sport, muzica, stiinta.

Ulterior, a ocupat pozitiile de project manager in cadrul Ringier, redactor-sef la TV Mania si consultant al proiectului revistei TeleSzuper in Ungaria. In 2002, a devenit redactor-sef al Jurnalului National, preluand apoi functia de director executiv al Jurnalului. Este redactor-sef la Evenimentul Zilei incepand din decembrie 2004.

Cotidianul Evenimentul Zilei face parte din din grupul elvetian Ringier AG, unul dintre cei mai mari editori de presa scrisa din Europa. In Romania, Ringier detine mai multe publicatii, printre care Libertatea, Capital, Compact si Unica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si