Parlamentul European va lansa, in data de 17 septembrie 2008, pe internet, propriul post de televiziune, Europarltv, iar programele postului vor avea ca tema activitatea Parlamentului European.

Prin intermediul postului de televiziune Europarltv, cetatenii europeni vor accesa mai usor informatiile care privesc activitatile Parlamentului European, iar viata institutiei va fi adusa mai aproape de cetatenii Uniunii Europene.

Un canal de televiziune prin internet este mai eficient din punct de vedere al costurilor decat un post de televiziune traditional si este o cale mai eficienta de comunicare in limbile tarilor membre ale Uniunii. De asemenea, noul post de televiziune reprezinta si un mod eficient de adresare catre persoanele din alte tari, din afara UE.

Canalul de televiziune Europarltv nu este un post unic, ci unul format din patru subdiviziuni, care se adreseaza unui public tinta specific. Astfel, canalul Parlamentul dumneavoastra (Your Parliament) este destinat celor interesati de politica la nivel UE: cetatenii informati, grupuri industriale, parteneri sociali, oameni de stiinta, precum si celor care lucreaza in institutiile europene. Canalul Vocea dumneavoastra (Your Voice) se adreseaza publicului larg, oferind posibilitatea unui continut generat de utilizator.

Canalul Europa Tanara (Young Europe) este destinat in special elevilor si viitorului electorat european. Canalul Parlamentul in direct (Parliament Live) ofera o acoperire permanenta a evenimentelor din Parlament, in special a dezbaterilor din cadrul sesiunilor plenare, cu trimitere la arhivele audiovizuale ale sesiunilor anterioare, precum si la activitatile comisiilor parlamentare din lunile ce urmeaza.

Totodata, a fost creata si o sectiune numita "Descoperiti Parlamentul European" care ofera materiale de background despre Parlament, inclusiv profile ale deputatilor europeni si ale presedintilor parlamentului, programe despre grupurile politice si comisii parlamentare, precum si despre istoria si modul de functionare a Parlamentului.

Noul post de televiziune Europarltv va putea fi urmarit de catre oricine are acces la internet, avand posibilitatea de a alege intre Windows Media si Flash 9. Pentru a maximiza difuzarea programelor si a creste numarul utilizatorilor, se vor putea utiliza coduri si URL-uri pentru a putea schimba imagini cu alti utilizatori internet.

Toate programele Europarltv vor fi traduse in mai mult de 20 limbi, astfel incat acest site va fi unic in lume. Anumite programe vor fi sincronizate, altele subtitrate. Va exista acoperire in toate limbile UE, cu material limitat insa in limba irlandeza, conform modelului website-ului Parlamentului.

Bugetul anual prevazut pentru acest canal este de 9 milioane Euro. Cea mai mare parte este destinata productiei de programe si serviciilor de traducere, cu sume mai mici destinate pentru dezvoltarea paginii web si marketing-ul canalului.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri