In cadrul sedintei Consiliului National al Audiovizualului de joi, 25 septembrie, reprezentantii RCS&RDS si Antena 1 au declarat ca vor negocia cu TVR-ul posibilitatea de a vinde catre televiziunea publica drepturile de difuzare a catorva dintre meciurile Ligii 1 de Fotbal.

Reprezentantii RCS&RDS si Antena 1 au fost prezenti joi, 25 septembrie, la sedinta Consiliului National al Audiovizualului pentru a arata care este situatia in privinta negocierilor cu societatile de transmisie prin cablu, in vederea preluarii emisiei GSP TV si cresterea procentului abonatilor la cablu care pot urmari meciurile Ligii 1.

Dan Matiescu, directorul general Antena 1, a afirmat la intalnirea cu membrii Consiliului National al Audiovizaulului ca saptamana viitoare va avea loc o discutie cu Alexandru Sassu, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune, pentru a negocia vanzarea unor meciuri din Liga 1 de Fotbal, potrivit NewsIn.

Rasvan Popescu, presedintele CNA, a declarat ca aceasta varianta, a vanzarii drepturilor de difuzare a unor meciuri catre televiziunea publica, ar fi cea mai buna solutie: "intelegerea cu TVR-ul ar reprezenta un mare pas inainte din punctul de vederea al acoperirii", a precizat Rasvan Popescu.

Gelu Trandafir, membru CNA, a atras atentia asupra pericolului care ar putea sa apara din momentul re-vanzarii drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga 1. "Mi s-ar parea nedrept ca cineva care nu vrea sa se uite la Liga 1 sa fie obligat de catre furnizorul sau sa plateasca in plus", a precizat Gelu Trandafir. Membrul CNA a fost contrazis, insa, de catre Alexandru Oprea, presedintele RCS&RDS, care a sustinut ca firma sa, pana in momentul de fata, nu a crescut pretul abonamentului.

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au hotarat ca, dupa intalnirea si negocierile care vor avea loc intre reprezentantii RCS&RDS si Antena 1 cu cei ai televiziunii publice, sa se intalneasca din nou cu oficialii consortiului RCS&RDS si Antena 1.

Postul Antena 1, alaturi de RCS&RDS, a castigat, pe 31 martie, licitatia pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I in urmatoarele trei sezoane, pentru suma de 102 milioane de euro. Datorita numarului mare de reclamatii primite de la telespectatorii care nu pot urmari meciurile Ligii I, membrii CNA s-au intalnit in mai multe randuri cu reprezentanti ai GSP Tv pentru a urgenta negocierile acestora cu societatile de cablu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
BREAKING: Realitatea TV a pierdut licenta audiovizuala