“Campaniile AdWords sunt campanii de SEM-Search Engine Marketing, si anume campanii facute in motoare de cautare (cel mai popular fiind Google) si care servesc publicitatea in functie de termenul dupa care utilizatorul face cautarea. Deci sunt foarte targetate”, explica Ciprian Postelnicu (foto).

Potrivit estimarilor lui Postelnicu, atat dinamica publicitatii contextuale cat si a celei de SEM va fi una de crestere in cifre absolute si procent din publicitatea online, aceasta fiind o consecinta fireasca a faptului ca advertiserii solicita rezultate imediate, iar pentru a le obtine este necesara o targetare cat mai exacta.

“Un alt factor ce trebuie luat in considerare este eficienta din punct de vedere al costurilor acestor tipuri de campanii, care in acest moment ofera solutii optime pentru orice buget de comunicare. Practic orice business sau produs cu un buget oricat de mic, se poate promova in mediul online, catre un public interesat de ce au acestea de oferit si care ajunge cu usurinta la informatii relevante. Clientii din Romania devin din ce in ce mai deschisi la aceste tipuri de publicitate, pentru ca inteleg eficienta lor”, spune Ciprian Postelnicu.

In acest sens, New Media, agentia de interactive a holdingului The Group, a primit saptamana aceasta certificarea Google AdWords, prin parcurgerea unor cursuri specializate ale companiei Google si in urma absolvirii examenului ce valideaza profesionalismul in administrarea acestor campanii.

Citeste si:

“In contextul cresterii explozive a pietei de publicitate online si a numarului agentiilor care administreaza campanii AdWords, este nevoie de o sursa credibila si obiectiva de certificare a unor competente reale”, declara Ciprian Postelnicu.

De-a lungul celor doi ani de practica, echipa New Media a avut timp sa experimenteze optiunile oferite de Google AdWords si sa le aplice in campaniile deja derulate pentru diferite categorii de clienti.

Holdingul The Group include agentii specializate din domeniile creatie, media, relatii publice, productie si evenimente speciale. The Group ocupa prima pozitie in clasamentul oficial al industriei publicitare, cu o cifra de afaceri de 99,8 milioane euro.