Mai multi jurnalisti disponibilizati inainte de Paste de la cotidianul Romania Libera vor da in judecata conducerea ziarului pentru nerespectarea drepturile contractuale, considerand ca nu au existat criterii profesionale la selectarea celor care au fost eliberati din functie, scrie 9am.
"Inainte de a li se decide soarta, angajatii care au fost alesi de catre redactorul-sef Dan Turturica, dupa criterii necunoscute, au fost chemati la departamentul de Resurse umane si li s-a comunicat ca au doua posibilitati: fie accepta sa li se treaca pe drepturi de autor cea mai mare parte din banii de pe cartea de munca, fie vor fi disponibilizati. Rezultatul acestui fapt a fost evident: doisprezece angajati de la Romania libera au fost disponibilizati din motive neimputabile, la inceputul acestei luni", a declarat Tiberiu Lovin, fost jurnalist de investigatie la Romania Libera, citat de NewsIn.

Potrivit surselor citate, unii dintre angajatii chemati atunci la Resurse umane au primit, din partea conducerii ziarului, oferte de salarii mai mari, cu conditia ca acestea sa le fie platite ca drepturi de autor, iar pe cartea de munca sa aiba inregistrata suma de 900 de lei.

Romania libera, alaturi de New York Times pentru urmatorii trei ani

Surse din media sustin ca si alti jurnalisti de la Romania Libera sunt vizati, in prezent, de masuri similare celor care au dus la restructurarea de la inceputul lunii. Intrebat despre un posibil nou val de disponibilizari la cotidianul pe care il conduce, redactorul-sef Dan Turturica a infirmat aceste informatii. La inceputul lunii aprilie, Turturica nu a vrut sa comenteze informatiile potrivit carora mai multi jurnalisti urmau sa fie dati afara.

Actionarul majoritar la Romania Libera este omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. Acesta este actionar principal si la compania Astra Asigurari, dar si la Unirea Shopping Center Bucuresti, ambele controlate prin intermediul grupului Nova Trade S.A..


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
BRAT: Sprijin din partea autorităților pentru editorii legitimi de presă
Setari Cookie-uri