Jim Spanfeller, directorul executiv al Forbes.com, care conduce unul dintre cele mai populare site-uri financiare, va parasi compania dupa noua ani, iar aceasta demisie reflecta incertitudinea din interiorul Forbes si a altor reviste de business, scrie Wall Street Journal.
Forbes a anuntat ca Spanfeller va sta cel putin pana la inceputul lunii septembrie, iar dupa plecare fostul CEO planuieste lansarea unei companii de management media. Steve Forbes inca nu a numit un succesor.

Plecarea lui Spanfeller marcheaza o saptamana tumultoasa pentru revistele financiare, care au fost afectate de inchiderea bancilor si a companiilor producatoare de masini, care reprezentau principalii clienti pentru publicitate. La inceputul saptamanii, publicatia rivala BusinessWeek a fost scos la vanzare dupa ce s-a confruntat timp de mai mult trimestre cu scaderi ale veniturilor. De asemenea, executivii de la Time planuiesc o restructurare totala a revistei Fortune. Datele lansate in ultimele zile indica faptul ca paginile de publicitate au scazut cu mai mult de 45% in al doilea trimestru pentru cele trei publicatii de business – BusinessWeek, Forbes si Fortune.

Spanfeller a fost un executiv important al Forbes.com deoarece a preluat publicatia online dupa incheierea crizei dot-com si a dus-o in topul site-urilor financiare, care a reprezentat un succes pentru companie sa si o piedica pentru rivalii sai.

Adesea, concurenta a criticat site-ul Forbes.com pentru ca a crescut traficul web cu “titluri irezistibile” care atrageau un numar foarte mare de cititori.

Un alt succes al lui Spanfeller este gestionarea fuziunii Forbes.com si a revistei printate, si a redus drastic personalul si salariile dupa ce declinul din publicitate a lovit companiile de media traditionale. Sub conducerea sa, Forbes.com s-a extins si a inclus site-uri ca Investopedia si RealClearPolitics.

Plecarea lui Spanfeller ar putea provoca importante miscari in interiorul Forbes. Elevation Partners, compania de investitii fondata de omul de afaceri Roger McNamee, a platit in urma cu trei ani aproximativ 300 milioane dolari pentru o participatie la Forbes. De atunci, a urmat o perioada dura, iar prabusirea pietei de publicitate l-a determinat pe McNamee sa-l numeasca in consiliul director pe Bret Pearlman, care este cunoscut pentru reputatia sa de a reduce costurile.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Top cel mai bine platiti muzicieni din lume in 2019