BusinessWeek, revista americana de afaceri, l-a numit pe Josh Tyrangiel, fost redactor-sef al Time.com, in functia de editor al publicatiei, dupa ce Bloomberg a finalizat preluarea si a anuntat importante reduceri de personal in cadrul revistei, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Potrivit unor persoane apropiate, Bloomberg plauieste sa reduca personalul BusinessWeek cu 100 de angajati sau aproape 25% din total, dupa ce noul proprietar a stabilit planurile initiale pentru revista.

Bloomberg a acceptat in urma cu o luna sa cumpere BusinessWeek de la publisher-ul McGraw-Hill Cos.

Sursele citate de Wall Street Journal sustin ca Bloomberg foloseste planul Mcgraw-Hill de a reduce personalul la un procentaj similar, ca parte a eforturilor prin care incearca sa compenseze pierderile revistei. Un numar redus de concedieri deja a avut loc in aceasta saptamana, potrivit surselor.

Noul editor va conduce BusinessWeek si va gestiona atat vanzarile, cat si asteptatele reduceri de personal. De asemenea, noul editor va explora management-ul Bloomberg condus de veterani in domeniu ca Norm Pearlstine, fost editor Wall Street Journal si Time, care in prezent ocupa functia de director de continut in cadrul Bloomberg.

Fondata in 1929, BusinessWeek raporteaza saptamanal 4,8 milioane de cititori din 140 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce scrie Bloomberg despre Iohannis