Conglomeratul media detinut de Silvio Berlusconi, Mediaset, a preluat active in valoare de 1,05 miliarde euro din grupul spaniol Prisa pentru a consolida prezenta grupului intalian in a doua cea mai mare piata de televiziune din Europa, scrie Financial Times..
Tranzactia, care ofera companiei Mediaset un control mai mare asupra segmentului de televiziune prin satelit din Spania si o participatie de 22% in una dintre cele mai mari companii de televiziune prin satelit din tara, este cea mai mare miscare a companiei italiene in afara tarii dupa cea din 2007 cand s-a alaturat unui consortiu pentru a cumparat televiziunea Endemol.

Berlusconi a urmarit de-a lungul timpului sa intemeieze Mediaset ca una dintre cele mai importante companii media din Europa, in special dupa ce s-a intensificat rivalitatea din piata italiana cu imperiul media Sky detinut de Rupert Murdoch.

Potrivit termenilor tranzactiei, Telecinco, divizia spaniola de televiziune prin satelit a grupului Mediaset, va prelua controlul companiei Cuatro, un alt canal prin satelit, ale carui actiuni valoreaza 550 milioane euro.

De asemenea, va plati 500 milioane euro pentru o participatie de 22% in Digital Plus. Ca rezultat al tranzactie Sogecable, televiziunea Prisa, va achizitiona o participatie de 18,3% in Telecinco.

Piata de publicitate din Spania a fost afectata de cea mai severa criza economica, insa analistii au declarat ca segmentul televiziunilor se pregateste de consolidare.

Prisa vinde operatiuni ale grupului media pentru a plati datoriile in valoare de 1,8 miliarde euro ca urmare a achizitionarii unei minoritati in cadrul Sogecable.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri