Cotidianul american New York Times se pregateste sa devina urmatorul ziar care va taxa cititorii pentru accesul la continutul online, scrie The Telegraph.

Ziarul ar putea introduce modelul de taxare (n.r. - "pay wall") inainte de 27 ianuarie, data de lansare a computerului tableta de la Apple, care este conceput pentru citirea mai usoara a ziarelor.

Surse din anturajul presedintelui New York Times, Arthur Sulzberger Jr, au declarat ca in urmatoarele zile ziarul ar putea lua o decizie in aceasta privinta. Potrivit surselor citate de The Telegraph, Sulzberger opteaza pentru un model de taxare similar cu cel al Financial Times, care permite utilizatorilor sa acceseze gratuit anumite articole inainte de a fi nevoiti sa se aboneze.

New York Times urmeaza campania desfasurata de Financial Times si Wall Street Journal, desi in urma cu doi ani a renuntat la un model asemanator. Times Online, site-ul ziarului The Times, ar putea de asemenea sa introduca un model de plata in urmatoarele luni.

Mai mult de 1.200 de organizatii de stiri din intreaga lume au semnat contracte cu Journalism Online, companie ce gestioneaza plata online pentru continut al clientilor care vor initia acest plan in urmatorul an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Revista presei 6 iulie. Start la razboiul comercial intre SUA si China