Comisionul unui agent imobiliar ajunge la 3% din valoarea tranzactiei, potrivit expertilor din industrie, dar acesti bani nu intra in totalitate in buzunarul sau, ci ii imparte, de regula, cu agentia imobiliara. De exemplu, la o tranzactie rezidentiala de 100.000 de euro, pana la 3.000 de euro ar reveni intermediarului, ceea ce constituie frevent o tentatie pentru multi se elimine din ecuatie agentul imobiliar. Ca urmare, vanzarea sau achizitia unei locuinte pe cont propriu este o practica des intalnita in Romania. Trebuie tinut cont insa de faptul ca agentul imobiliar exista dintr-un anumit motiv. Cel mai important, deoarece o multime de lucruri pot merge prost atunci cand sari pentru intermediar.

Asadar, fie ca vrei sa vinzi, sa cumperi sau sa inchiriezi, exista mai multe beneficii pe care ti le va aduce colaborarea cu o agentie imobiliara. Va prezentam cele mai importante avantaje ale unui proprietar care intentioneaza sa vanda sau sa inchirieze o locuinta, recomandate de directorul Departamentului Investiti din cadrul Nordis, Florin Postoaca.

Sursa foto: Sean Locke Photography / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri