Juratii competitiei de pitch-uri de la Fast Forward Business Summit, conferinta organizata de wall-street.ro si start-up.ro, au selectat sase proiecte pentru a participa in finala de pitching live din 4 octombrie. Alte doua afaceri au intrat direct in finala prin votul publicului, obtinand cel mai mare numar de like-uri pe platforma conferintei. Iata afacerile care isi vor putea sustine planurile de dezvoltare in fata investitorilor.

Inscrierile pentru concursul de pitch-uri s-au incheiat, insa te mai poti inscrie GRATUIT la conferinta din 4 octombrie si la workshop-ul "Am I ready to Go Global?".

Neurolabs

Neurolabs isi propune sa transforme modul in care comerciantii folosesc date si integreaza inteligenta artificiala in sistemele lor de gestionare a stocurilor, estimand astfel cu acuratete vanzarile viitoare.

"Am identificat sectorul de comert ca fiind unul care ar putea fi imbunatatit semnificativ si perturbat prin adoptarea tehnologiilor de inteligenta artificiala. Risipa alimentara reprezinta unul dintre cele mai importante probleme de mediu si etice, iar misiunea noastra este de a adresa aceasta problema prin ajutarea sectorului de comert, pentru a deveni mai eficient", spun fondatorii Neurolabs.

Punct pe i

punctpei.com este o platforma online de contracte care iti permite sa iti alegi contractul de care ai nevoie, sa completezi cateva campuri cu datele tale, sa personalizezi clauzele si sa alegi alternativele pe care le doresti pentru ca apoi sa iti genereze in cateva secunde propriul contract, fara a fi nevoie sa mergi la un avocat. Beneficiezi in schimb de un avocat virtual care te ghideaza pas cu pas intr-un proces simplu si rapid pentru a obtine contractul de care ai nevoie.

"Procesul de a obtine un contract este unul anevoios si implica sa apelezi la un avocat sau la un notar, care insemna timp si resurse financiare substantiale. Solutia noastra este de elimina drumul la un avocat si de a pastra timpul, putand sa beneficiezi de un avocat virtual care iti da posibilitatea sa iti personalizezi tu propriul contract", sustin fondatorii.

PayByFace

PayByFace este o solutie de autentificare care permite consumatorilor sa autorizeze platile la comercianti printr-un selfie. Compania fondata de Mihai Draghici poate integra la comerciant sistemul de recunoastere faciala, conectandu-se la majoritatea sistemelor de POS.

In opinia fondatorului, sistemele de plata in general extrem de complexe, scumpe si nu suficient de sigure, PayByFace urmand sa rezolve o parte dintre aceste probleme.

Taraba Virtuala

Taraba Virtuala a pornit din dorinta de a tehnologiza un domeniu ce este mai traditionalist si a pus in contact direct producatorii locali cu oamenii din zona lor de interes. Ea inglobeaza o serie de nevoi specifice, cum ar fi un sistem de gestiune pentru comenzile producatorilor, contribuind astfel si la educatia lor de business, dar si un marketplace pentru clienti.

"Facem parte din generatia celor care nu mai tac si fac, astfel ca dupa un sir de reportaje si discutii cu cunoscutii legat de problematica producatorilor locali, am observat ca exista o mare energie negativa in jurul acestui subiect. Astfel, ne-am decis sa schimbam paradigma, sa aratam ca se poate si la noi, ca exista si exemple pozitive, De aceea, ingineri fiind, ne-am decis ca vom construi o platforma personalizata pentru acest domeniu", au anuntat fondatorii in pitch-ul de inscriere la Fast Forward Business Summit.

FinQWare

FinQ este o platforma multibank care isi propune sa centralizeze viata noastra financiara, fragmentata de existenta mai multor conturi la diferite banci, a diferitelor carduri credit si de debit, dar si a scadentelor la creditele pe care le avem, nu intotdeauna de la aceeasi banca.

Avand in vedere directiva europeana PSD2 si tendintele care converg spre "open banking", fondatorii FinQ au considerat oportuna lansarea unui FinTech multibank pentru intreaga regiune.

QuickLegal

QuickLegal este o platforma online care ofera utilizatorilor sfaturi juridice gratis in domeniul dreptului comercial si ii conecteaza cu avocati specializati in diverse domenii de drept, in 3 pasi:

  • free chat cu Lexia, asistentul digital;
  • free chat de 15 minute cu un avocat specializat;
  • contract de asistenta juridica cu avocatul. In prezent, Lexia foloseste un sistem prestabilit de tip intrebare-raspuns, insa suntem in curs de a implementa tehnologii de tip machine learning/AI.

"Am lansat acest business pentru a rezolva doua probleme: (i) dificultatea antreprenorilor, micro-intreprinderilor si intreprinderilor mici in a accesa servicii juridice, costurile ridicate ale serviciilor juridice, lipsa de timp pentru gasirea unui avocat specializat si (ii) dificultatea avocatilor cu cabinete individuale in a-si crea o retea larga de clienti. Motivatia a venit in urma practicarii profesiei de avocat de catre 2 din membrii echipei si din dorinta lor de a usura munca de avocat", spun fondatorii.

Gaus

Gaus este o platforma de recrutare dedicata programatorilor la inveput de drum, care foloseste chatbots pentru a realiza un profil rapid al candidatului, iar prin utilizarea de algoritmi platforma va ghida companiile care recruteaza catre candidatii cei mai potriviti.

"Am lansat aceasta companie intrucat credem ca procesul de recrutare poate fi o experienta placuta, atat pentru candidati, cat si pentru angajatori, si nu o lupta dureroasa, asa cum este descrisa astazi. Viziunea noastra este a unei lumi in care fiecare poate spune ca isi iubeste locul de munca. Rolul nostru este sa devenim lideri de piata si sa cream valoare adaugata procesului de recrutare de junioro", au precizat fondatorii Gaus.

DailyDriven

Dailydriven este o comunitate auto unde membrii pot posta review-uri despre masini, service-uri, dealeri, piese auto. Pe langa review-uri, platforma va avea categorii despre probleme tehnice, tutoriale auto, iar membrii care scriu articolele primesc bani in functie de numarul de vizualizari. Site-ul va pune in legatura persoanele care doresc sa cumpere masini cu dealerii auto, persoanele care au piese de schimbat cu service-uri, etc.

"Am gandit o idee pentru care sa lucram din pasiune dar si cu potential mare de dezvoltare. Ne este fizic imposibil ca doua persoane sa scriem 1000 de articole intr-un an si dupa sa dezvoltam o platforma unde oamenii pot interactiona. Asa ca am ales sa cream o comunitate care si ea sa castige odata cu noi si sa ne concentram resursele din timpul pe dezvoltarea platformei", au declarat fondatorii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri