RCS&RDS a solicitat inregistrarea marcii "Digi Online" si planuieste sa lanseze serviciul de distributie de televiziuni prin intermediul internetului, au declarat, pentru Mediafax, surse din industria media.

In data de 12 noiembrie, RCS&RDS a solicitat Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inregistrarea marcii "Digi Online", cu doua forme de reproducere grafica.

RCS&RDS a solicitat inregistrarea acestor marci pentru clasele "Telecomunicatii", "Publicitate" si "Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale".

Totodata, pe 1 octombrie, RCS&RDS a inregistrat domeniul digi-online.ro.

Surse din industria media au declarat, pentru Mediafax, ca RCS&RDS planuieste sa se lanseze in distributia online de televiziuni, acesta fiind singurul serviciu care-i lipseste din portofoliu.

Pana in prezent, RCS&RDS nu a depus la Consiliul National al Audiovizualului documentatia pentru obtinerea unui aviz in baza caruia va putea lansa acest serviciu.

Conform articolului 74 din Legea audiovizualului nr. 504 din 11 iulie 2002, "(1) Retransmisia de servicii de programe de catre distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu. (2) Pentru obtinerea avizului distribuitorii au obligatia de a comunica Consiliului structura ofertei de servicii de programe retransmise".

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piata serviciilor de televiziune prin cablu si satelit din Romania.

Citeste si:
Cum incearca Digi sa convinga clientii sa activeze factura electronica
Digi incearca sa convinga...

In prezent, RCS&RDS ofera servicii de cablu TV, DTH (direct-to-home), internet, telefonie fixa si mobila.

In ultimii ani, RCS&RDS si-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, in prezent compania detine televiziunea de stiri Digi 24 HD (cu statiile locale aferente), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar si televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life si Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel si World Channel). De asemenea, RCS&RDS este actionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel si UTV.

Totodata, RCS&RDS planuieste sa se lanseze pe piata de radio din Romania. In acest sens, saptamana trecuta, la un concurs organizat de Consiliul National al Audiovizualului, RCS&RDS a castigat trei frecvente de radio - in Sibiu, Sighisoara si Resita - pentru a lansa postul generalist Digi FM.

Citeste si:
Digi Communications anunta cresterea cu 25% a EBITDA in S1
Digi Communications anunta...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Aplicatia Digi.Online lanseaza functionalitati noi