Retailerul roman de incaltaminte si marochinarie Leonardo, aflat in insolventa, si-a deschis magazin online, potrivit unui anunt al companiei.

Leonardo, care a deschis primul magazin in 1994 in Oradea, are in administrare directa 98 magazine, situate in 59 de orase, potrivit datelor de pe site-ul companiei. In Bucuresti, retailerul are 12 unitati.

In a doua jumatate a anului 2009, compania, cu datorii de 100 milioane euro, a intrat in insolventa din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor, scrie Mediafax.

In anul dinainte de intrarea in insolventa, 2008, retailerul avea peste 200 de magazine in principalele zone urbane din Romania, Ungaria, Bulgaria si Moldova, peste 3.000 angajati si afaceri de 500 milioane de lei. In 2012, Leonardo a inregistrat o cifra de afaceri de 219,7 milioane lei, pierderi de 27,7 milioane lei si avea peste 1.100 de angajati.

Principalii competitori ai Leonardo sunt retailerul german Deichmann si cel polonez CCC.

Citeste si:
OLX sau cum se comporta romanul "sub anonimat"
OLX sau cum se comporta...

Retailerul este controlat de omul de afaceri Florin Panea din Oradea. Puteti vizita magazinul la aceasta adresa. Cum vi se pare realizarea?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
100.000 de opinii ale cumparatorilor online: ce vor romanii?