Producatorul de materiale de constructii Ceramica Iasi (CERE), detinut de fondul de fondul american de investii Advent International, estimeaza ca piata de caramida va inregistra o stragnare in 2011.

Astfel, anul acesta ar fi primul, incepand cu 2009, care nu ar mai aduce scaderi importante ale pietei, estimata in 2008 la aproximativ 200 de milioane de euro. Potrivit companiei, piata de profil a suferit in 2009 un declin de 30% in volum si 45% in valoare, fiind una dintre cele mai afectate de criza economica, alaturi de piata de ciment.

"In 2010, piata de caramida a ajuns ca valoare la jumatatea celei din 2008. Evolutia caramizii nu a fost foarte diferita de celelalte materiale de constructii, inregistrand o scadere de aproximativ 10% in volum si de 15% in valoare”, spun reprezentantii producatorului de materiale de constructii.

Ceramica Iasi a inregistrat o cifra de afaceri de 53 de milioane de lei (12,5 mil. euro) in 2009, in scadere cu 8,6% fata de 2008. Totodata, profitul companiei s-a redus aproape la jumatate, de la 8,4 de milioane de lei (2,3 mil. euro) in 2008, la 4,5 milioane de lei (1 mil. euro).

Actionarul majoritar al companiei, cu 84,8% din titluri, este Eurobrick International, societate controlata de fondul american de investitii Advent International.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri