In ultima perioada, nemultumirile SIF-urilor cu privire la amanarile succesive ale procedurilor de listare a BCR au devenit tot mai vizibile. Desi oficial nimeni nu se declara complet nemultumit de felul in care Erste abordeaza situatia BCR, unele societati de investitii financiare au inceput sa ia in calcul si alte metode pentru valorificarea pachetelor de actiuni detinute de Erste.
“Nu putem sa fortam nota, dar determinati de propriul calendar cu privire la consultarea actionariatului, noi am si pus pe ordinea de zi intentia noastra clara de a adopta o pozitie pana la AGA, ca sa stim cum ne fundamentam bugetul si care sunt perspectivele valorificarii acestei participatii”, a declarat Costel Ceocea, presedintele SIF Moldova (SIF2).

Pentru moment insa majoritatea SIF-urilor prefera sa astepte negocierile cu Erste, asta desi ar putea forta listarea, daca s-ar pune de acord.

“Bineinteles ca SIF-urile pot obliga Erste sa listeze BCR. Pentru ca acest lucru sa aiba loc este nevoie de o simpla interventie scrisa din partea celor cinci societati”, a declarat Mihai Fercala, presedintele SIF Transilvania (SIF3).

Citeste aici mai multe detalii

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri