Scaderea de marti este a treia ca marime din istoria de mai mult de jumatate de secol a indicelui. Declinul s-a accentuat dupa ce guvernul a anuntat ca nivelul de radioactivitate masurat la centrala nucleara de la Fukushima este periculos pentru sanatate.

Numarul tranzactiilor a atins un nivel record, de trei ori mai mare decat media.

Luni, in prima sedinta de tranzactionare de dupa cutremurul devastator care a zguduit Japonia, Nikkei a coborat cu 6,2%.

Actiunile Panasonic au scazut cu 11,3%, iar cele ale Sony au pierdut 8,9% din valoare. Titlurile Toyota si Nissan au coborat cu 7,4%, respectiv 3,3%.

Citeste si:

Criza nucleara se agraveaza in Japonia dupa o noua explozie si un incendiu la centrala Fukushima 1, unde accidentele se succed dupa cutremurul puternic produs vineri, care s-a soldat probabil cu moartea a 10.000 de persoane.

"Nivelul de radioactivitate a crescut in mod considerabil" la complexul nuclear, a declarat premierul japonez Naoto Kan intr-o interventie televizata.

El le-a cerut persoanelor care locuiesc pe o raza de 30 de kilometri in jurul centralei sa ramana "in case sau birouri".