Panica pe Bursa din Tokyo din cauza crizei nucleare

Indicele Nikkei, al bursei de la Tokyo, a inchis sedinta de tranzactionare de marti in scadere cu 10,6%, una dintre cele mai slabe evolutii de la crearea lui, din cauza panicii investitorilor provocate de agravarea crizei nucleare din Japonia, transmite AFP, citat de Mediafax.

Scaderea de marti este a treia ca marime din istoria de mai mult de jumatate de secol a indicelui. Declinul s-a accentuat dupa ce guvernul a anuntat ca nivelul de radioactivitate masurat la centrala nucleara de la Fukushima este periculos pentru sanatate.

Numarul tranzactiilor a atins un nivel record, de trei ori mai mare decat media.

Luni, in prima sedinta de tranzactionare de dupa cutremurul devastator care a zguduit Japonia, Nikkei a coborat cu 6,2%.

Actiunile Panasonic au scazut cu 11,3%, iar cele ale Sony au pierdut 8,9% din valoare. Titlurile Toyota si Nissan au coborat cu 7,4%, respectiv 3,3%.

Criza nucleara se agraveaza in Japonia dupa o noua explozie si un incendiu la centrala Fukushima 1, unde accidentele se succed dupa cutremurul puternic produs vineri, care s-a soldat probabil cu moartea a 10.000 de persoane.

"Nivelul de radioactivitate a crescut in mod considerabil" la complexul nuclear, a declarat premierul japonez Naoto Kan intr-o interventie televizata.

El le-a cerut persoanelor care locuiesc pe o raza de 30 de kilometri in jurul centralei sa ramana "in case sau birouri".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri