Reprezentantii Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) arata ca omul de afaceri Catalin Chelu, obligat de catre CNVM sa faca oferte publice de preluare pentru mai multe societati listate, printre care si Electroarges (ELGS), continua sa cumpere titluri la o parte din acestea, incalcand legile in vigoare.
Cu o saptamana in urma, CNVM il obligase pe Chelu sa faca oferte publice de preluare in cazul Electroarges Curtea de Arges, listata pe BVB, precum si pentru Lactate Natura Targoviste (INBO), din piata RASDAQ.

Firmele Mattera COM si Portavon au fost acuzate ca actioneaza concertat la Electroarges, acestea avand obligatia de a depunde documentatia aferenta ofertei publice de preluare in termen de 15 zile lucratoare.

AIPC atrage insa atentia de la acel moment Catalin Chelu a cumparat, prin intermediul firmelor Goras Consulting si Scop Line, actiuni ELGS in valoare totala de 1,14 milioane lei, sau 4,21% din capitalul social.

Tranzactiile incalca insa reglementarile in vigoare, care prevad ca „pana la derularea ofertei publice, drepturile aferente valorilor mobiliare depasind pragul de 33% din drepturile de vot asupra emitentului sunt suspendate, iar respectivul actionar si persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat nu mai pot achizitiona, prin alte operatiuni, actiuni ale acelui emitent”.

Firma Portavon Galati, controlata de Catalin Chelu, este principalul actionar al Electroarges, cu o detinere de 29,61%. Producatorul de aparate electronice are o valoare de piata de 22,3 milioane lei.Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri