Cu o saptamana in urma, CNVM il obligase pe Chelu sa faca oferte publice de preluare in cazul Electroarges Curtea de Arges, listata pe BVB, precum si pentru Lactate Natura Targoviste (INBO), din piata RASDAQ.

Firmele Mattera COM si Portavon au fost acuzate ca actioneaza concertat la Electroarges, acestea avand obligatia de a depunde documentatia aferenta ofertei publice de preluare in termen de 15 zile lucratoare.

AIPC atrage insa atentia de la acel moment Catalin Chelu a cumparat, prin intermediul firmelor Goras Consulting si Scop Line, actiuni ELGS in valoare totala de 1,14 milioane lei, sau 4,21% din capitalul social.

Citeste si:

Tranzactiile incalca insa reglementarile in vigoare, care prevad ca „pana la derularea ofertei publice, drepturile aferente valorilor mobiliare depasind pragul de 33% din drepturile de vot asupra emitentului sunt suspendate, iar respectivul actionar si persoanele cu care acesta actioneaza in mod concertat nu mai pot achizitiona, prin alte operatiuni, actiuni ale acelui emitent”.

Firma Portavon Galati, controlata de Catalin Chelu, este principalul actionar al Electroarges, cu o detinere de 29,61%. Producatorul de aparate electronice are o valoare de piata de 22,3 milioane lei.