Cum merg discutiile intre Rompetrol si Guvern, pe tema obligatiunilor

Discutiile dintre Rompetrol si Guvern privind obligatiunile merg "in directia cea buna", iar disputa se va rezolva, mai devreme sau mai tarziu, a declarat directorul financiar al companiei petroliere, Dimitri Grigoriev.

"Progresam in discutiile cu Guvernul in directia cea buna, am depasit momentul extremelor si acum stim ca nu este vorba de o datorie. In acest moment negocim rascumpararea de la statul roman a participatiei pe care o detine la Rompetrol", a afirmat Grigoriev, informeaza Mediafax.

In octombrie 2003 Guvernul a emis o ordonanta privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a restantelor bugetare ale Rompetrol existente la 30 septembrie 2003, in valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobanzi si penalitati.

La preluarea grupului Rompetrol, in 2007, de la omul de afaceri Dinu Patriciu, compania kazaha de stat KazMunaiGaz a preluat si obligatia rascumpararii obligatiunilor, operatiune scadenta in septembrie 2010.

KazMunaiGaz a decis, anul trecut, sa converteasca obligatiunile in actiuni, astfel ca statul roman a reintrat, dupa zece ani, in actionariatul Rompetrol Rafinare (RRC), cu o participatie de 44,69% din capital.

Rompetrol Rafinare a rascumparat in luna august 2010 obligatiuni in valoare de 71 milioane de dolari de la stat, printr-un credit de la actionarul majoritar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri